MARKA HİKAYESİ

Markaların hikayesi ürünün kendisinden ve anlatılandan çok daha fazlasıdır. Markanın logosundan tutun A’dan Z’ye tüm kimliğinde rol oynar. Logo markanın imzasıdır. Hikaye ise logonun ruhudur. Hikaye satın alma stratejisinden tutun, markanın kurulduğu yıldan bir çok anlatım gösterir. Yaptığınız her şey, işinizin veya markanızın sembolüdür.

Katolog ve Broşür Tasarımından ambalajınızın, kartvizitinizin renkleri ve dokusuna, çalışan personelinize kadar her şey markanızın bir parçasıdır. İş hayatında başarılı ve sürdürülebilir ve güvenilir, marka sadakati kazanmak istiyorsanız mutlaka değerlerinizle ve sizi anlatacak, müşteri ile bağ kuracak hikayeleriniz olmalıdır. İyi pazarlama iyi hikayeyle başlar. Güçlü oluşturulmuş marka hikayeleri bağ kurmak pazarlama dünyasının en zorlu ama en radikal gerçeklerinden bir tanesidir. Hikayeleştirme yöntemi markalar arasındaki bütçesel güç dengesini de ortadan kaldırabilecek etkili bir yapıya sahiptir.

Marka Hikayesi iyi olan bir pazarlama kampanyası, hiçbir hikayeye sahip olmayan fakat kampanya bütçesi yüksek olan bir pazarlama kampanyasından daha iyi sonuçlar çıkarır. Pazarlama dünyasında müşterilerin birbirini etkilemesi çok önemlidir. Bu etkinin sadece rasyonel nedenlere dayandırılarak ortaya çıkması ise kolay değildir. İşin içerisinde bir hikayenin olması etki sürecini daha kolay ve kalıcı bir hale getirmeyi hedefler.Değer yaratmak önemlidir fakat bu değeri tüketiciye uygun bir şekilde ulaştırabilmek daha da önemlidir. Hedef kitleye uygun sunuş işin başarısına doğrudan etki etmektedir. Rekabet makasının her geçen gün daraldığı, mali güç etkisinin azaldığı, çift yönlü iletişimin giderek zorlaştığı postmodern pazarlama dünyasında, hikaye temelli pazarlama yaklaşımının önemi giderek artmaktadır.

Hikaye Neden Gerekli?

Hikaye sıradanlığı yoksul kılar! Eğer bir hikayeniz varsa sunduğunuz ürün güçlü olur, yoksa zayıf durum bu kadar net. Hikayeniz markanızın temeli ve gelecekteki büyümesi için bir stratejidir.

İyi bir anlatımla yazılmış bir Marka Hikâyesi , insanları her zaman etkiler.

  1. Marka hikayenizin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri olmalıdır.
  2. Marka hikâyesi oluştururken, marka ve tüketici arasında duygusal bir bağ oluşturmayı hedeflemelidir.
  3. Markanızın hikâyesini hedef kitlenize anlatırken, canlı ve yaşanmış gibi anlatılmasına önem verin.
  4. Hedef kitlenize hikâyenizi anlatırken gerçekleri konuşun ve bunun markanızın imajıyla ve kimliğiyle örtüşmesini sağlayın.
  5. Marka hikâyenizi anlatmanın yanı sıra hikayenizin elinizden geldiği kadar görselleştirin. Çünkü tüketiciler görsel imajları daha kolay hatırlarlar.

Bizi instagramda Takip Edin!

Şunlar da hoşunuza gidebilir