2023 grafik tasarım

2023 Yılının Grafik Tasarım Trendleri

2023 yılı için grafik tasarım trendleri artık belli. Biz de sizin için 2023 yılında markaları yükseltecek grafik tasarım trendlerini bu yazıda sizler için derledik. Bu yazımızda 2023 yılında grafik tasarım trendlerinde bizi bekleyen gelişmeleri sizlerle paylaşmaya hazırız!

Grafik tasarımı, dijital pazarlamanın her alanını etkileyen bir alan. Sosyal medya başta olmak üzere web sitesi, internet reklamı, kurumsal kimlik ve daha pek çok alanda grafik tasarımın varlığına ihtiyacımız var. Trendler ve stiller her geçen yıl değişiyor. Daha minimal daha farklı bir tasarım kuşağına geçiyoruz. Dijital pazarlamada dikkat çeken ve çağı yakalayan çalışmalar için bu trendler bize ışık tutuyor.

2023 Yılı Popüler Grafik Tasarımı Unsurları

2023 Yılı Tipografi Trendleri

Minimalizm çağında olmamıza rağmen bu yıl karmaşık tipografi oldukça trend ve popüler. Verilen mesajı özelleştiren ve sembolik bir anlama getiren tipografiler tercih ediliyor. Farklı fontların bir araya gelmesi gündemde ve daha özgün bir dünya sunuyor. Deneysel bir çalışma ortaya çıkaran bu yeni trend genellikle backgroundlarda kullanılıyor.

Karmaşık yazı tipi çalışmaları dışında bu yıl Serif fontlar tercih ediliyor. Serif yazı tipleri eskimeyen bir trend olarak bu yıl da karşımıza çıkıyor. Tasarımlara profesyonellik ve resmiyet duygusu katıyor.

Bu yıl tipografide retro fontları da sık sık göreceğiz. Eski yazı tipleri teknoloji ile nostaljik bir uyum yakalıyor.

2023 İllüstrasyon Trendleri

Bu yıl geçen yılın son zamanlarında olduğu gibi 3D tasarımlar, hayatımızda olmaya devam edecek. Son derece yaratıcı duran bu tasarımlar, yenilikçi tasarımlar ortaya çıkaracak.

Gerçeklikle illüstrasyon birleştiren tasarımların gündemde olacağı 2023 yılında, hayal gücünün sınırlarını zorluyor olacağız. Gerçeklik, hayal dünyasıyla adeta birleşecek ve ortaya harika tasarımlar çıkacak.

Retro hakimiyeti illüstrasyonlarda da kendinden bahsettirecek. Eskitme görseller ve cesur sade tasarımların rüzgarı esiyor. 70’lerin renk kombinasyonları bütün yıl gündemde olacak.

Çıkartmalar da bu yılın trendleri arasında yer alıyor. Renkli ve eğlenceli gözüken bu tasarımlar, çalışmaya farklılık katmak ve ilgi çekmek amacıyla tercih ediliyor.

Gradyanlar eskiden hatırladığımız bir trend olsa da bu sene yine gündemde olacak. Tasarıma doku ve renk eklemek amacıyla kullanılan bu tasarım efektleri, özellikle dijital dünyayı temsil eden tasarımlarda sık sık karşımıza çıkacak.

2023’ün Grafik Tasarım Stili: Minimalizm

Bütün bu anlattıklarımızın minimalizm trendini de yakalaması önemli. Kullanılan tasarım trendleri tasarımı minimalizmden uzaklaştırmamalı. Hayatımızın her alanını etkisi altına alan minimalizm grafik tasarımda da adından söz ettirmeye devam edecek. Özellikle dijital pazarlamada kullanıcıyı etkilemek için tasarımın anlaşılabilir olması oldukça önemli.

2023 Pantone Rengi: Viva Magenta

Tasarımda renkler de son derece önemli. Bu senenin pantone rengi ise Viva Magenta. Renk konusunda otorite olan Pantone, tasarımcılara da bu noktada ışık tutuyor. Pantone Renk Enstitüsü tarafından “Alışılmadık bir zaman için alışılmadık bir ton” şeklinde tanıtımı yapılan Viva Magenta, bu yıl tasarımlara renk katacak tonlardan sadece biri. Kırmızı ailesinden gelen ve yeni bir gücü temsil eden bir gölge gibi olan Viva Magenta, tasarımlara farklı bir imaj katacak.

MSH Creative grafik tasarım ekibi olarak biz tüm bu trendlere hazırız. Dijital dünyada fark yaratacak tasarımlarımızı markanızla buluşturmak için sizi bekliyoruz. Siz de trendlere uygun olarak tasarlanmış, çağı yakalayan tasarımlar için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Şunlar da hoşunuza gidebilir